Наръчник за организиране на иновативни културни събития – горчивият опит

На страницата на Асоциация за развитие на София (АРС) можете да изтеглите книжката „Наръчник за организиране на иновативни културни събития”, която описва опита на организацията и нейните партньори (Фондация „София за изкуства и култура“ и фондация „Кредо бонум“) от организирането на двата иновативни фестивала за съвременно изкуство в София – Sofia Contemporary и Фестивал на открито в Западен парк. И двата фестивала бяха финансирани от ОП „Регионално развитие” по схемата „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”, на база на сключен договор между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Столична община.

Изданието преразказва максимално прозрачно и буквално опита на АРС и партньорските й организации да организират двете събития така, че в крайна сметка да успеят да опазят качеството на артистичното съдържание и социалния ефект от фестивалите на фона на невъзможните административни и юридически изисквания на финансираща страна (създадени да опазват обществения интерес при изразходване на публични средства за магистрали, но напълно неподходящи за проекти в културата).

Наръчникът беше представен на декемврийския семинар на фондация „Следваща страница”, който дискутира мястото на културата в бъдещите Оперативни програми на ЕС в България в периода след 2014. Продължаваме да следим проекта на „Следваща страница” и ще ви информираме за резултатите му.

Рубриката се поддържа с подкрепата на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, проект „Why independent?“/Supported by a grant from the Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

10/01/14

виж още

Текущи новини

Наръчник за културна мобилност до Китай

Манифест на Европейската културна фондация

Календар

ное 2017 Виж всички →

ПВСЧПСН
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30