ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА БАРАБАНИСТИ

Между 6 и 11 ноември 2015 г. ще се проведе работното ателие Demonshaker. Шестима български барабанисти заедно с професионалния музикант и диригент Нейтън Фър ще разтърсят демоните в подземията на НДК. Интердисциплинарният пърформанс Demonshaker ще открие новото пространство за съвременни перформативни практики ДНК.

Demonshaker е мултидисциплинарен експеримент, плод на дългогодишно изследване на ритуали и музикални традиции от три континента. Работният процес е основан на език, създаден и ръководен изцяло от Нейтън Фър, който водещият въведежда в комуникацията между инструментите.

Система от жестове, разработена специално за барабани, позволява композиране в реално време. В непрекъснат диалог между диригента и изпълнителите се ражда пърформанс/концерт/ритуал, който съчетава европейски, африкански и америакански културни влияния; театрални, танцови, музикални и фолклорни традиции. Demonshaker не е музикантска битка, a мощна концентрация на енергии за шумно и „ударно“ зареждане на едно ново поле на креативност и срещи. Музиката се ражда като естествена реакция на архитектурата на конкретното място, на акустичните и енергийни свойства на специфичното пространство.

Demonshaker черпи своето вдъхновение от демистификацията на традиционните транс музика и танцови практики, по-специално мароканската Gnawa Leila церемония и сенегалския танцов ритуал Sabar.

Нейтън Фър е американец, гражданин на Сенегал, който живее и работи между Берлин и Дакар. Има академично диригентско образование и степен от консерваториите на Синсинати и Амстердам и дипломи за танцово образование от Amsterdam School of New Dance Development и l’Ecole des Sables, Сенегал.

Повече за Нейтън Фър и проекта Demonshaker можете да прочетете тук както и на фейсбук страницата на инициативата.

Основно изискване към музикантите е да притежават много добро професионално ниво на подготовка, без значение жанра, в който работят. Работен език на ателието е английски.

Можете да зададете своите въпроси и да изпратите заявка за участие и видео/аудио материал с ваше изпълнение на dnk@ndk.bg до 26 октомври 2015 г.

краен срок: 26 октомври 2015

официален сайт: www

14/10/15

виж още

Обучения

Отворена покана за лятна академия Know-How / Show-How 2015

Обучение по „Мулти култи китчън“ и „Мулти култи карта” за читалища и НПО

Календар

ное 2017 Виж всички →

ПВСЧПСН
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30